Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

tojásmentes sajtos grissini

Sajtos Grissini

A grissini eredetileg egy olasz, kenyértésztából sütött, ropogós rudacska.

A RealFood Grissinihez szezámlisztet, tápióka keményítőt, és egészséges, omega9 zsírsavakban gazdag, extra szűz olívaolajat használunk fel. Így lesz a hagyományos kenyértésztából tápanyag dús, gluténmentes, tojásmentes, ízletes finomság.

A tápióka keményítő egy olyan egészséges keményítőféleség, mely a vastagbélben, az immunrendszer működését kedvezően befolyásoló baktériumok szaporodásának kedvező, diétás rostokat tartalmaz. Sajtos grissinink kalcium-és magnézium tartalma is kiemelkedő, több mint 600 mg kalcium 100 g-ban és 261 mg magnézium 100 g-ban. Egy átlagos felnőtt napi kalciumigénye 800 mg, magnéziumigénye 375 mg.

Fehér Cheddar sajttal szórtuk meg a tetejét, ami egy nagyon finom, kemény sajt, és még a paleo diétába is beilleszthető. Mivel érlelt sajt, így kazeintartalma (tejfehérje) nagyon alacsony, tehát aki nem kifejezetten tejfehérje-érzékeny, az bátran fogyaszthatja. Laktózmentes, laktóz tartalma kevesebb, mint 0,1 g 100 g sajtban.

A RealFood Grissini könnyen, gyorsan és változatosan tálalható, akár előételként is különböző krémekkel, pástétomokkal, például pesztóval, avokádó-, tepertő- vagy tonhalkrémmel. Kiváló kísérője lehet salátáknak, és remek útravalóként is szolgálhat. Önmagában fogyasztva is könnyű, laktató és tápláló, sós nasi.

Gluténmentes, tojásmentes, és nem tartalmaz cukrot és tejet sem. Fogyaszthatják gluténérzékenyek, vegetáriánusok, diétázók és tojásfehérje-érzékenyek is.

Összetevők: szezámliszt, tápióka keményítő, darált mandula,12 hónapig érlelt Cheddar sajtnapraforgómagliszt, bambuszrost, tisztított víz, extra szűz olívaolaj, antioxidáns: citromsav (E330), térfogatnövelő-szer: szódabikarbóna (E500), himalaya só.
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűvel kiemelve.

100 g
energia 2526,5 kJ / 601,5 kcal
zsír 37,4 g
ebből telített 4,6 g
szénhidrát 35,1 g
ebből cukor 1,6 g
rost 14,9 g
fehérje 21,7 g
0,44 g
magnézium 261,1 mg / 69,62 NRV%
cink 5 mg / 35,7 NRV%
kalcium 552,4 mg / 69,05 NRV %
vas 8,6 mg / 86 NRV%

A táblázat értékei szakirodalmi adatok alapján, tájékoztató jelleggel szerepelnek.