Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

tojásmentes sajtos grissini

Sajtos Grissini

A grissini eredetileg egy olasz, kenyértésztából sütött, ropogós rudacska.

A RealFood Grissinihez szezámlisztet, tápióka keményítőt, és egészséges, omega9 zsírsavakban gazdag, extra szűz olívaolajat használunk fel. Így lesz a hagyományos kenyértésztából tápanyag dús, gluténmentes, tojásmentes, ízletes finomság.

A tápióka keményítő egy olyan egészséges keményítőféleség, mely a vastagbélben, az immunrendszer működését kedvezően befolyásoló baktériumok szaporodásának kedvező, diétás rostokat tartalmaz. Sajtos grissinink kalciumtartalma is kiemelkedő, több mint 600 mg 100 g-ban. Egy átlagos felnőtt napi kalciumigénye (NRV) 800 mg/nap.

Kisasszondi kemény sajttal szórtuk meg a tetejét, ami egy nagyon finom, magyar kemény sajt, és még a paleo diétába is beilleszthető. Mivel érlelt sajt (minimum 6 hónapig érlelték), így kazeintartalma (tejfehérje) nagyon alacsony, tehát aki nem kifejezetten laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny, az bátran fogyaszthatja.

A RealFood Grissini könnyen, gyorsan és változatosan tálalható, akár előételként is különböző krémekkel, pástétomokkal, például pesztóval, avokádó-, tepertő- vagy tonhalkrémmel. Kiváló kísérője lehet salátáknak, és remek útravalóként is szolgálhat. Önmagában fogyasztva is könnyű, laktató és tápláló, sós nasi.

Gluténmentes, tojásmentes, és nem tartalmaz cukrot és tejet sem. Fogyaszthatják gluténérzékenyek, cukorbetegek, vegetáriánusok, diétázók és tojásfehérje-érzékenyek is, korlátozások nélkül.

Összetevők: szezámliszt, tápióka keményítő, darált mandula, Kisasszondi kemény sajtnapraforgómagliszt, bambuszrost, tisztított víz, extra szűz olívaolaj, antioxidáns: citromsav (E330), térfogatnövelő-szer: szódabikarbóna (E500), himalaya só.
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűvel kiemelve.

100 g
energia 1808,7 kJ / 430,64 kcal
zsír 20,3 g
ebből telített 3,69 g
szénhidrát 30,26 g
ebből cukor 0,74 g
rost 12,29 g
fehérje 23,83 g
10,68 g
magnézium 196,3 mg / 52,35 NRV%
cink 4,33 mg / 43,3 NRV%
kalcium 603,12 mg / 75,39 NRV %
vas 7,02 mg / 50,14 NRV%

A táblázat értékei szakirodalmi adatok alapján, tájékoztató jelleggel szerepelnek.