Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

DSC2136_01_b

Narancsos-fahéjas kex

A narancsos-fahéjas kex bio narancshéjjal készül, semmilyen ízfokozót nem tartalmaz. Nem is szükséges, hiszen a fahéj erőteljes aromája jól érvényesül, nincs hiányérzete azoknak sem, akik hozzászoktak a mesterséges aromákkal ízesített termékekhez. A fahéj gyógyhatásokkal is rendelkezik. Legfontosabb ezek közül a vércukorszintre gyakorolt jótékony hatása, ugyanis segít a cukor lebontásában. Ezen kívül vírus-és baktériumölő, emésztést segítő és gyomornyugtató is. Kexünk nagyon finom és üdítő télen-nyáron!narancsos-fahéjas kex

 

Összetevők: tápióka keményítő, tojás, kókuszolaj, természetes édesítőszer: eritrit (E968), mandula őrlemény, kókuszvirágcukor, bambuszrost, mandulatej, bio narancshéj, fahéj, térfogatnövelőszer: szódabikarbóna (E500), himalaya só.
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűkkel kiemelve.

100 g
energia 1848,6 kJ / 440,1 kcal
zsír 25,77 g
ebből telített 16,29 g
szénhidrát 42,72 g
ebből cukor 5,78 g
rost 6,08
fehérje 5,67 g
0,69 g
magnézium 42,43 mg / 11,31 NRV%
kálcium 68,63 mg / 8,57 NRV%
vas 1,6 mg / 11,42 NRV%
cink  0,75 mg / 7,5 NRV%

A táblázat értékei szakirodalmi adatok alapján, tájékoztató jelleggel szerepelnek.