Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

DSC1922_01_b

Mamapiskóta

Hogyan lett mamapiskóta a babapiskóta?

Ízében és állagában nagyon hasonlít a babapiskótára, lényeges különbség, hogy nem használtunk fel semmilyen gabonalisztet, és cukrot sem a gyártásához. Tartalmaz viszont mandulát, ezért babáknak csak 1 éves kor felett adható.
A felnőttek számtalan desszerthez használhatják, amihez szeretnének egy egészséges alternatívát a babapiskóta helyett. Határt csak a fantázia szabhat. Mi például isteni tiramisut készítettünk belőle!

Babapiskóta gluténmentes

Összetevők: tápióka keményítő, tojás, kókuszolaj, természetes édesítőszer: eritrit (E968), mandula őrlemény, kókuszvirágcukor, bambuszrost, mandulatej, térfogatnövelőszer: szódabikarbóna (E500), bourbon vanília, himalaya só
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűkkel kiemelve.

100 g
energia 1832,9 kJ /436,4 kcal
zsír 25,76 g
ebből telített 16,28 g
szénhidrát 42,27 g
ebből cukor 5,82 g
rost 5,4 g
fehérje 5,61 g
0,69 g
magnézium 41,53 mg / 11,07 NRV%
cink 0,72 mg / 7,2 NRV%
kalcium 55,85 mg / 6,98 NRV%
vas 1,45 mg / 10,35 NRV%
magnézium 41,5 mg / 11 NRV%
kálcium 56,6 mg / 7 NRV%
vas 1,51 mg / 10,78 NRV%
cink  0,72 mg / 7,2 NRV%

A táblázat értékei szakirodalmi adatok alapján, tájékoztató jelleggel szerepelnek.