Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

DSC2076_01_b

Fehér szendvicsalap

Miért nem kenyér?

Mert semmilyen közös tulajdonságuk sincs a felhasznált alapanyagok és az elkészítési mód tekintetében.

Magas tápanyagtartalmú maglisztekből, tojásból, magokból és fűszerekből készülnek, amiket gondosan válogattunk, hogy egy valóban tápláló, könnyen emészthető és hidegen is fogyasztható alapot kapjunk, amit változatossá tehetünk a különböző krémekkel és feltétekkel, akárcsak a hagyományos kenyeret. Alkalmas hidegtálak, szendvicsek alapjául, de elkészíthető pirítósnak és bundás kenyérnek is.

Tápióka keményítővel és szezámliszttel készül, íze és állaga nagyon hasonlít a hagyományos, fehér kenyérre, csak ez gabonamentes kenyér. Köménymaggal ízesíthető (a csomag külön tartalmazza), ami amellett, hogy finom, remek görcsoldó, és szinte az összes emésztési zavarra alkalmazható, javasolt ellenszere a vírusoknak, nem kívánatos baktériumoknak is. Bármilyen feltéttel tálalhatjuk, édessel és sóssal egyaránt. 1 személynek 4 étkezésre elegendő, és minőségét 3 napig őrzi meg.
Gabonamentes kenyér

A gabonamentes kenyér összetevői: tápióka keményítő, szezámliszt, lowcarb tápióka keményítő, himalaya só, savanyúságot szabályozó anyag: glükonorolakton (E575), térfogatnövelő-szer: szódabikarbóna (E500), antioxidáns: aszkorbinsav (E300), köménymag.
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűvel kiemelve.

180 g-ban
(1 csomagban)
100 g-ban 350 g
késztermékben
100 g
késztermékben
energia 2823 kJ / 672,24 kcal 1568,56 kJ / 373,46 kcal 3698,27 kJ / 880,54 kcal 1056,65 kJ / 251,58 kcal
zsír 9,3 g 5,1 g 20 g 5,7 g
ebből telített 1,3 g 0,7 g 7,3 g 2 g
szénhidrát 105,4 g 58,5 g 107,3 g 30,65 g
ebből cukor 0 g 0 g 2 g 0,57 g
rost 27,5 g 15,3 g 27,5 g 7,85 g
fehérje 24,42 g 13,5 g 50,4 g 14,4 g
5,6 g 3,11 g 6,31 g 1,8 g
magnézium 274,5 mg / 73,2 NRV% 152,5 mg / 40,67 NRV% 298,5 mg / 79,6 NRV% 85,28 mg / 22,74 NRV%
cink 6,13 mg / 61,3 NRV% 3,5 mg / 35 NRV% 8,7 mg /87 NRV% 2,48 mg / 24,8 NRV%
kalcium 775,31 mg / 96,91 NRV % 430,5 mg / 53,81 NRV% 887,3 mg /110,9 NRV% 253,51 mg / 31,68 NRV%
vas 12,9 mg /92,14 NRV% 7,2 mg / 51,42 NRV% 16,5 mg / 117,85 NRV% 4,71 mg / 33,64 NRV%

A táblázat értékei szakirodalmi adatok alapján, tájékoztató jelleggel szerepelnek.