Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

DSC2085_01_b

3magos szendvicsalap

Mik azok a szendvicsalapok?

A RealFood Szendvicsalapok a gabonából készült kenyerek új alternatívái. Ízük és állaguk hasonló, ám tápanyagtartalmuk messze felülmúlja a hagyományos pékárukét. Kiválóan beilleszthetőek a szénhidrátszegény diétába, valamint a paleo és a vegetáriánus életmódba is. Glutén-, cukor-, és tejmentesek, mint minden RealFood termék!

A 3magos szendvicsalap tulajdonképpen egy gluténmentes kenyér. Nagyon magas fehérjetartalmú, gazdag kalciumban és magnéziumban, mert nagy mennyiségben tartalmaz szezám- és napraforgómagliszt keveréket. Ásványianyag-tartalmuk pont duplája a magokénak, viszont olajai hideg préseléssel vannak eltávolítva, így nem kell tartanunk attól, hogy túl sok omega6 zsírsavat fogyasztunk. Fekete szezámmag, szezámmag, és omegamag is került bele, és nem csak az ízhatás kedvéért.

A fekete szezámmag erős gyulladáscsökkentő hatású. Idegnyugtató hatása klinikailag bizonyított, elősegíti az idegsejtek normális működését. Csökkenti az allergiás és asztmás tüneteket, serkenti az emésztési folyamatokat, és hasnyálmirigy-gyulladás esetén is hatékonynak bizonyul.

A szezámmagban hétszer annyi kalcium van, mint a tehéntejben, és magnéziumtartalma sem elhanyagolható. A szezámmag sesamin-tartalma szintén erős gyulladáscsökkentő. Mivel az általunk készített gluténmentes kenyér, ízesítéstől függetlenül, 160 fokon sül, 25-35 perc alatt, így nem kell tartanunk a magok zsírsavainak károsodásától.

Gluténmentes kenyér

Az omegamag egy magas olajsavtartalmú (omega9), speciális napraforgómag. Ízében és küllemében teljesen azonos a hagyományossal, de beltartalmában különböző: csak 2% omega6 zsírsavat tartalmaz, ezért olajával bátran süthetünk magas hőfokon is, nem alakul transzzsírsavakká.

Maglisztek című cikkemben kifejtem, hogy miért érdemes odafigyelnünk az esszenciális zsírsavak arányos fogyasztására.

A 3magos, gluténmentes kenyér összetevőiszezámliszt, napraforgómagliszt, fekete szezámmag, omegamag, térfogatnövelő-szer: szódabikarbóna (E500), antioxidáns: aszkorbinsav (E300), szezámmag, himalaya só.
Allergén anyagok: lásd az összetevők között vastag betűvel kiemelve.

208 g
(csomag)
100 g 400 g
(késztermék)
100 g
(késztermék)
energia  3926,52 kJ / 935 kcal 1887,75 kJ / 449,5 kcal 5153,4 kJ / 1227 kcal 1288,35 kJ / 306,75 kcal
zsír 36 g 17,3 g 56,01 g 14 g
ebből telített zsírsavak 3,4 g 1,6 g 9,39 g 2,3 g
szénhidrát 53,6 g 25,8 g 55,61 g 13,9 g
ebből cukor 0 g 0 g 2 g 0,5 g
rost 29,6 g 14,23 g 29,6 g 7,4 g
fehérje 75,2 g 36,2 g 101,22 g 25,3 g
4 g 1,9 g 4,7 g 1,17 g
magnézium 449,5 mg / 119,86 NRV% 216 mg / 57,6 NRV% 473,55 mg / 126,28 NRV% 118,38 mg / 31,568 NRV%
cink 10 mg / 100 NRV% 4,8 mg / 48 NRV% 12,56 mg / 125,6 NRV% 3,14 mg / 31,4 NRV%
kalcium 1248,8 mg / 156,1 NRV% 600 mg / 75 NRV% 1360,75 mg / 170,1 NRV% 340,18 mg 42,52 NRV%
vas 0,77 mg / 5,5 NRV% 0,37 mg / 2,64 NRV% 4,3 mg / 30,71 NRV% 4,3 mg / 30,71 NRV%