Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

DSCN3650

Bemutatkozom…

Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.

Személyes egészségügyi problémák által és elismert szakértők útmutatásai alapján jöttem rá egyre több összefüggésre a „normális” táplálkozás következményeivel kapcsolatban. Kb. 6 éve jöttem rá, hogy minden egészségügyi, főleg női, emésztési és allergiás problémáim megszűnik, ha nem fogyasztok gabonát és tejtermékeket. Ez azt jelentette, hogy ha megéheztem, nem tudtam bárhol, gyorsan beszerezhető harapnivalóhoz jutni. Mert mi az, amit a városban, útközben, hirtelen vehetünk és fogyaszthatunk? A gyorséttermek természetesen nem alternatívák egy egészségesebb életmódra törekvő számára, de arra nem is gondoltam, hogy a pékáruk, müzli szeletek és gyümölcsök sem bizonyulnak mindig a legjobb választásnak.

Emiatt született meg első termékem, a RealFood kex, amiből 1 db (30g) 3-4 óra hosszára ellát energiával és bárhova könnyen magammal vihetem. Ha otthon voltam és volt egy fél órám, maglisztekből kezdtem el magamnak sütni-főzni. A változatos étrend fenntartása miatt rengeteget kísérleteztem, így lett egyre több bevált receptem, amikből mára a RealFood receptcsomagokat elérhetővé tettem az egészségtudatos vásárlók számára. A mindennapi táplálkozásom részévé tettem olyan táplálék-kiegészítők fogyasztását is, melyek a városi, „civilizált” életvitelből fakadóan indokoltnak bizonyultak. Az idő múlásával a valódi táplálék tisztasága, és a vitaminhiány leküzdése miatt igazán jól kezdtem érezni magam a bőrömben. Soha nem fogom elfelejteni az első évet, amikor nem voltam egyszer sem beteg, gyenge, fáradt és ingerlékeny, mely állapotokat „normálisnak” gondoltam (addig).

Így kézenfekvővé vált az ötlet, hogy az általam elkészített finom és egészséges ételeket, illetve az általam használt alapanyagokat és táplálék-kiegészítőket más emberek számára is elérhetővé tegyem a RealFood márka égisze alatt.Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: