Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

vaníliás cukor

Csíkos, vaníliás cukorhelyettesítő karácsonyra!

Elkészítési idő:

Idén egy nagyon egyszerű, mutatós, és természetesen egészséges finomsággal kedveskedem barátaimnak és családtagjaimnak. Ha neked sincs időd, de szeretnél valami egyedi ajándékot készíteni, szeretettel ajánlom a csíkos, vaníliás cukorhelyettesítőt.

Egy tiszta, kiszellőztetett befőttesüvegbe rétegezz eritritet és kókuszcukrot úgy, hogy a közepébe szúrsz egy bevágott vanília rudat. Ha elfogy belőle a cukor, akkor is utántölthető, mert a rudacska évekig is megtartja aromáját. Fel lehet használni a már kikapart rudakat is ugyanerre a célra. Így lesz egészséges a házi vaníliás cukor!

vaníliás cukor
Tudtad, hogy a bolti vaníliás cukor nem vaníliát, hanem szintetikus vanilint tartalmaz? Semmi köze a vaníliához, egy laboratóriumban készül. Az, hogy a cukor mennyire egészségtelen, nem is taglalom. És nagyon nem jó azt gondolni, hogy „de hát karácsony van”! Miért lenne megengedett a szeretet ünnepén rombolni a saját és a gyermekeink egészségét?

Egészségtudatos választás az eritrit és a kókuszcukor is kristálycukor helyett, és azoknak sem lesz ízben nagy váltás, akik eddig cukrot használtak. Az eritritnek 0 a glikémiás indexe és mindössze 1% a szénhidráttartalma, 0,7-szer olyan édes, mint a kristálycukor. Nincsen mellékíze, és növényi fermentációval készül, teljesen természetes cukorhelyettesítő.
A kókuszvirág cukor egy magas melasztartalmú nyerscukor, amit a kókuszdió bemetszéseinél kifolyó nedűből nyernek. Szénhidráttartalma magas, de glikémiás indexe alacsonyabb, mint a kristálycukoré. Nagyon finom, karamellás ízű, nagyon illik a tejeskávéhoz és gyümölcsös süteményekhez. A 2 édesítő összekeverve is ideális, mert így minden előnyüket együtt élvezheted.

Nagyon jó olyan ajándékot adni, amivel a szeretteid egészségére is figyelsz, de nem kell lemondani a finomságokról sem!

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!


Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: