Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

ToTu túrókrém palacsintába

ToTu túrókrém édesen

Adag:
Elkészítési idő:

A ToTu egy új alapanyag, a tojástúró rövidítéséből származik a neve, és semmi köze a tofuhoz (ami szója), se a tehéntúróhoz. Kizárólag tojásfehérjéből készül. Állagra tökéletesen olyan, mint a száraztúró, ízében semleges. Ezért lehet savanyítani is, édesíteni is. A ToTu túrókrém kiváló kiindulási alap bármilyen túrókrém készítéséhez, akár kőrözötthöz is.

Az édes ToTu-túrókrém elkészítése:

A mazsola kivételével a hozzávalókat egy tálban villával vagy habverővel homogénre és krémesre keverem. A mazsola a végén kerül bele. (De természetesen el is hagyható.) Ízlés szerint adhatunk még hozzá reszelt bio citromhéjat és édesítőszert is.

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és ízében megszólalásig hasonlít a hagyományos túrókrémre. Mentes a káros tejfehérjéktől, laktóztól, és a tojásfehérje miatt nagyon gazdag fehérjében.

Jó étvágyat hozzá!

Mennyiség: 2 személyre
  • 1 doboz (100 g) Capriovus tojástúró
  • 1 dl Cocomas kókusztejszín
  • 1 marék (20 g) aranymazsola
  • 30 g por eritrit
  • 1 evőkanál (10 ml) citromlé
  • 1 csipet (2 g) Bourbon vanília
  • 1 csipet (2 g) bio vagy szárított citromhéj

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: