Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Tejmentes avokádókrém

Avokádókrém tejmentesen

Adag:
Elkészítési idő:

A tejmentes avokádókrém az első olyan receptem az oldalon, ahol nem használtam mérleget. Mondjuk szerintem egy avokádókrémnél nem is annyira fontos a mérleg, sokkal inkább a szemmérték és szaglás! 🙂
Sok háziasszony például egyáltalán nem is használ mérleget, csak úgy szemre adja hozzá az alapanyagokat, mert valószínűleg úgy érezné, hogy egy mérleg megölné a konyhaművészet szépségét.

Mivel én vegyész vagyok, így más szempontból közelítem meg a kérdést. Számomra nagyon fontos, főleg azért, mert minőségi (és így sajnos drága) alapanyagokat használok, hogy mindig pontosan ugyanúgy sikerüljön minden, amit készítek, ahogy az már egyszer bevált. Azért írom én le minden receptemhez, hogy mekkora formában sütök és pontosan mennyi alapanyagot használok fel, hogy otthon mindenki szíve szerint lehessen konyhatündér a receptek alapján.

Ez a tejmentes avokádókrém kellemes csalódás lesz azoknak, akik nehezen mondanak le a különböző krémes, tejes „finomságokról”. Sokak szerint RealFood Natúr Grissinivel a legfinomabb!

A tejmentes avokádókrém elkészítése:

Pucold meg az avokádót, és vágd kisebb darabokra. Az avokádó akkor érett, ha könnyen elválik a héjától. Tedd egy turmixgépbe vagy egy tálba az összes többi hozzávalóval együtt, és turmixold simára. Ha nem szoptatnék, biztos, hogy több borsot tettem volna bele, és esetleg egy gerezd fokhagymát is, de így is nagyon finom, krémes és lágy krémet fogsz kapni.

Az íze pedig annyira egzotikus, hogy nem fogod tudni abbahagyni az evést. De nem is kell, mert ennek az avokádókrémnek a szénhidrát- és kalóriatartalma nagyon alacsony, az avokádó pedig nagyon egészséges. Magas az olajsavtartalma, ami a szív- és érrendszerre van jótékony hatással, magas az antioxidáns (E-vitamin) tartalma és a klorofill tartalma is. Kálium- és folsavtartalma is kiemelkedő, ezek hozzájárulnak az anyagcsere-folyamatokhoz és a vérképzéshez is.

Edd hát magad egészségesre!

Mennyiség: 2 személyre
  • 1 nagy érett avokádó
  • pár csepp citromlé (max. 10 ml)
  • pár csepp lime lé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 szál újhagyma
  • 1 doboz Cocomas kókusztejszín (200 ml)

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: