Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Sárgadinnyés jégkrém

Sárgadinnyés jégkrém

Adag:
Elkészítési idő:

Itt a nyár és vele együtt a forróság. Ki ne vágyna egy finom gyümölcsös jégkrémre? Adok tippet egy nagyon olcsó, finom és egészséges verzióra, ami nagyon könnyedén elkészíthető otthon! Mint például a sárgadinnyés jégkrém.

Amire szükséged lesz, az egy jégkrémforma (pár száz forintért beszerezhető a nagyobb szupermarketekben), valamilyen pálcika, egy botmixer vagy egy turmixgép, és egy kis hely a mélyhűtődben. Na, meg persze sárgadinnye. Én egy szelet sárgadinnyéből készítettem. Más gyümölcsökkel is próbáltam már: banánból és eperből is készítettem jégkrémet, és mindkettővel működött.
Egyszerűen pépesre turmixoltam a gyümölcsöt, beletöltöttem a jégkrémformába, majd 2 órára betettem a fagyasztóba. Ennyi. Kész is a sárgadinnyés jégkrém. Nagyon finom, gyümölcsös jégkrém, mindenféle édesítőszer vagy cukor, és adalék nélkül! Ha szeretnél elérni egy krémesebb állagot, keverhetsz hozzá maximum fele-fele arányban zsíros kókusztejet, mandulatejszínt, esetleg kókuszjoghurtot.

Ha nincs otthon jégkrémformád, jégkocka tartóban vagy feles poharakban is el tudod készíteni. A pálcikát akár úgy is meg tudod megoldani, hogy eltördelsz egy hurkapálcát kisebb darabokra, és amikor már kicsit megdermedt a massza a mélyhűtőben, a közepébe szúrod. De hurkapálca helyett használhatsz akár kis műanyag, fagyis kanalat, vagy a képen látható műanyag eszközt is.

De, természetesen nem csak sárgadinnyés jégkrém készíthető így. Kísérletezz bátran, bármilyen gyümölccsel! Ha úgy gondolod, hogy nem elég édes, csurgass hozzá egy kis mézet. Csak, mert édesen szép az élet! Élvezd!


Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: