Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Tonhalkrém

Mivel fogyasszuk a Realfood natúr Grissinit? – 2. tipp

Adag:
Elkészítési idő:

Legyen ez most a tonhalkrém! Ez a recept a tonhal rajongóinak készült. Nem saját receptem, mert bár egészséges a tengeri hal, én mégsem fogyasztom. Szabi viszont örömmel fogyasztja, napi rendszerességgel. Én csak a halolajat szedem, aminek az élvezeti értéke elhanyagolható, viszont ez a krém (állítólag) nagyon finom.

Mindig olyan konzervet választok, ami szója- és egyéb növényi olaj nélkül, illetve tartósítószer nélkül készül. Néha még (gén)módosított keményítőt is szoktak belerakni, nem is értem, hogy minek… Gondosan el kell olvasni az összetevőket, ha egészséges étkezés címszó alatt nem akarunk további mérgeket fogyasztani! Szívesen vásárolnék mindig friss, tengeri halat, de ennek lehetősége nálunk igencsak korlátozott, ezért elfogadható alternatívának tartom a jól kiválasztott konzervet.

A tonhalkrém elkészítése:

A vajat szobahőmérsékleten hagyom, hogy puha legyen. Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és villával homogénre keverem. Pár percig állni hagyom, hogy az ízek minél jobban összeérjenek. Az íze elég intenzív, szerintem további fűszerezést nem igényel.

tonhalkrém

Ha nem Grissinivel, akkor valamelyik RealFood Szendvicsalappal és/vagy friss zöldségekkel tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Mennyiség: 2 személyre
  • 80 g tonhalkonzerv (saját olajában)
  • 5 szem zöld olívabogyó szeletelve
  • kis fej lilahagyma fele, apróra kockázva
  • 20 g vaj
  • pár csepp citromlé

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: