Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Maláj currys csirke almával töltve

Maláj currys csirke almával töltve

Adag:
Elkészítési idő:
Nehézségi szint:

Hogyan készítsen valaki, aki vegetáriánus, egyszerűen és gyorsan finom husit a párjának vacsira? Megmutatom egy maláj currys csirke recept formájában.

Én mindig csirkemellfilét vásárolok, hogy ne kelljen csontoznom. Csinálok egy gyorspácot és megtöltöm valamilyen gyümölccsel vagy zöldséggel, hogy ne legyen száraz a végeredmény. Eddig bármilyen fűszerezéssel csináltam, nagy sikert arattak a csirkemell batyuim! A maláj curryt különösen szeretem, mert olyan étvágygerjesztő illat terjeng a konyhában, hogy hajlamos vagyok elfelejteni, hogy hús készül, amiből én úgysem eszem.

A maláj currys csirke elkészítése:

A pácot mindig nagy gonddal készítem, mert ez a kulcsa annak, hogy igazán finom és puha legyen a pipi. A szeletek mindkét oldalát besózom és kézzel eloszlatom egyenletesen, majd a cayenne bors következik, amiből csak nagyon keveset használok, és ügyelek arra, hogy ezt is egyenletesen osszam el, ne legyenek extra csípős falatok. Végül a curryvel szórom meg, alaposan. Egy kevés kókusztejszínt locsolok rá, és egy szilikonos ecset segítségével elkenem. A sütőt felmelegítem 180-190 C fokra (a szeletek vastagságától függően), és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénai tálba helyezem a szeleteket, majd mindegyikre teszek egy vastag szelet almát. Megfogom a husik széleit és batyut formálok úgy, hogy egy fogpiszkálóval rögzítem felül. Ha kicsi a szelet és nem ér körbe az almán, akkor csak ráhajtom, majd az egészet átszúrom a fogpiszkálóval. A tepsit lefedem és így sütöm 30 percig, majd leveszem róla a fedőt és még 10-15 percig sütöm légkeveréssel, hogy kicsit megpiruljanak a szeletek.

Maláj currys csirke almával töltveKöretnek ajánlok hozzá jázmin vagy basmati rizst, kölest, édesburgonya-pürét vagy zeller- és édesburgonyachipset. Sokáig eláll, hűtőben akár 3 napig is, ezért akár lehet nagyobb mennyiséget is készíteni, senki nem fogja megunni!

Érdemes kísérletezni más ízekkel és töltelékekkel is. Szoktam pácolni olajos-csípős, pesztós-paradicsomos szószban is, és töltelékként barackot, szilvát, lilahagymát is használok. Csak a fantázia és a rendelkezésre álló alapanyagok szabhatnak határt.

Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!

Mennyiség: 4 személyre
  • 1 csirkemellfilé szeletekre vágva (nekem 6 szelet lett)
  • 1 alma vastag szeletekre vágva
  • 1 dl kókusztejszín (Aroy-D vagy Cocomas)
  • 1 evőkanál maláj curry (fahéjas curry)
  • 2 tk. himalaya só
  • 1 csipet cayenne bors

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: