Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

kapros mandulatúró-krém

Kapros mandulatúró-krém

Adag:
Elkészítési idő:

Első hallásra fura lehet: kapros mandulatúró-krém. Mandulából túrót? Hát persze! De olyat, ami finom, ráadásul laktózmentes, tejfehérje- és cukormentes is? Naná! Aki nem hiszi, járjon utána…

A kapros mandulatúró-krém elkészítése:

Az összetevőket egy tálban alaposan összekeverem, és lefedve, minimum 20 percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. A savanyításra nemcsak az íz, hanem a tartósítás miatt is szükség van, mert a vizes mandula hűtőszekrényben is maximum 2 napig áll el. Így elkészítve, a kapros mandulatúró-krém 5 napig fogyasztható. Ha azonban nem készítjük el azonnal, úgy érdemes besavanyítva tárolni a vizes mandulát.
Készíthető belőle hagyományos módon kőrözött és édes túrókrém is. Mandulatejet csak az állaga miatt tegyünk bele. Ez attól is függ, mennyire vizes a mandula, amiből kiindulunk. Az a lényeg, hogy a végén egy kenhető, krémes állagot kapjunk.

kapros mandulatúró-krém recept, gluténmentes, tejmentes, cukormentes, paleo szendvicskrém, lowcarb étel, gyorsan elkészíthető paleo étel

Jó étvágyat hozzá!

Mennyiség: 2 személyre
  • Chufamixből, mandulatej készítésekor visszamaradó, vizes mandularost: kb. 80 g
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (kb. 20-30 g) szárított vagy friss kapor
  • 1 evőkanál (kb. 10 ml) kókuszecet
  • 1 evőkanál (kb. 10 ml) citromlé
  • 2 evőkanál (kb. 15-20 ml) mandulatej
  • 2 teáskanál (kb. 3 g) himalaya só
  • 1 csipet (kb. 0,5 g) fekete- és fehérbors

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: