Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

protein szelet2

Gyors protein szelet

Adag:
Elkészítési idő:

Végre visszatértem!

Tudtam, hogy napokra beeszem magam a számítógép elé, ezért készítettem egy nagy adag protein szeletet. Nagyon jól jött! Hosszú időre ellátott energiával.
Az egész család rájárt, mégis 3 napra elegendő volt ez a kis mennyiség.
Nagyon csokis, nagyon laktató és minden mentes édesség. Gluténmentes, cukormentes, tejmentes, szójamentes, vegán, paleo és nagyon finom.

Pillanatok alatt elkészül, még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

Elkészítés:

A kókuszreszeléket darálógéppel finomra őrlöm.

Összemérem a száraz hozzávalókat, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rizsproteint.

Homogénre keverem.

Egyesével hozzáadom a nedves összetevőket a kókusztejszínt, a kókuszcukor szirupot és az aromákat.

Az aromák kiválasztásánál érdemes figyelni az összetételt, mert a szintetikus aromák hiperaktivitást és egyéb idegrendszeri problémákat okozhatnak gyerekeknek. Ezt a csomagoláson is feltüntetik most már, mert kötelező.
Tudom, hogy apróbetűs, de a gyerekekért bármit, ugye?

Majd kézzel összegyúrom a masszát. Lágy, de gyúrható állaga kell, hogy legyen. Ha száraz, mehet bele egy kicsit több kókusztejszín. Amikor a massza összeállt, már csak a csokoládé bevonat van hátra.

A formázás fantázia kérdése. Lehet kis golyókat gyúrni, de meg lehet mártani szeleteket is. Szilikon bon-bon formát is használhatunk.Én most siettem, ezért kerestem egy kis tepsit (25 x 17 cm) vágtam bele egy sütőpapírt és nedves kézzel belenyomkodtam egyenletesen a masszát.

A csokoládét kis lábosban vízfürdőn kevergetés mellett, melegítettem addig, amíg elég folyós lett (50 C fok körül), majd ráöntöttem a massza tetejére. Egy spatulával finoman elegyengettem.

Beraktam a hűtőbe dermedni, de egy fél óra múlva már készen is volt.

Bevallom, nehezen bírtam kivárni a fél órát…

A sütőpapírral együtt kivettem és felszeleteltem. Íme:

protein szelet1

4 személyre:
  • 150 g kókuszreszelék
  • 30 g zsíros kakaópor (22%)
  • 35 g natúr/csokis/vaníliás rizsprotein por (Én Absorice-t használtam, de bármilyen növényi protein szóba jöhet.)
  • 50 g kókuszcukorszirup / vagy méz
  • 2-2,5 dl kókusztejszín (Aroy-D)
  • 5-8 ml vanília/rum/csokoládé aroma (Nielsen-Massey tiszta kivonat)
  • 50 g xilites csokoládé a bevonathoz

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: