Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

muffin-kortevel_jav-628x471

Csokis-körtés muffin

Adag:
Elkészítési idő:

Úgy alakult, hogy egy nap alatt két helyről is kaptam körtét. Kicsit puhák voltak, ezért minél előbb el kellett fogyasztani. Szerintem a legegyszerűbb sütik a muffinok, főleg, ha szilikon formában sütöm, mert ha nem is lesz tökéletes az állaga, beleragadni biztosan nem fog a papírba. Na de most ez a csokis-körtés muffin több lett, mint tökéletes. Pillanatok alatt el is fogyott!

A csokis-körtés muffin elkészítése:

15 kisebb muffin készül ebből a mennyiségből. Én a mérés híve vagyok, ezért én minden hozzávalót pontosan lemérek, mert szeretem, ha minden pontosan úgy sikerül, ahogy szeretném. Persze, tudom, nem mindenki ennyire szigorú, ezért írom le a szokásos evőkanalas mennyiségeket is. Csak szerintem nincs két egyforma kanál, és relatív, hogy kinek mi a púpos! Ezeket az értékes alapanyagokat amúgy sem szeretem pazarolni, szóval mindent grammra pontosan így csináltam.

A tojást felvertem, majd hozzáadtam a szárazanyagot, a végén pedig a csokit és a körtét. A kókuszolajat csak állagjavításul, és egy kis plusz édesítőhatás miatt adtam hozzá, de ha neked nagyon folyós lesz úgy a tészta, akkor akár el is hagyhatod. Előmelegítettem a sütőt 170 fokra, belekanalaztam a muffin formákba a tésztát púposan, és 30 percig sütöttem. A teteje szép aranybarna volt, amikor kivettem. A tésztát annyira púpozhatod, amekkora muffinokat szeretnél, mert nem sokat fog emelkedni.

Csokis-körtés muffin

Nagyon szeretek a körtével sütni, mert magas a pektintartalma, és szinte egybeolvad a tésztával, és nagyon puha állagot ad a sütinek. Ezt a muffint hidegen fogyaszd, mert szerintem úgy a legfinomabb! Egészségedre!

Csokis-körtés muffin

Mennyiség: 4 személyre
  • 3 púpos evőkanál (80 g) darált mandula
  • 3 púpos evőkanál (80 g) kókuszliszt
  • 4 evőkanál (90 g) eritrit
  • 90 g xilites csokoládécsepp (vagy 1 tábla étcsokoládé)
  • 2 kisebb körte felkockázva (200 g)
  • 2 evőkanál (40 g) extra szűz kókuszolaj (finomított is megteszi, csak akkor kicsit több édesítő kell bele)
  • 6 db tojás (300 g)
  • 3 g szódabikarbóna
  • 2 g Bourbon vanília

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: