Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Avokádós csokikrém

Avokádós csokikrém

Adag:
Elkészítési idő:

Elsőre bizarrnak tűnhet – avokádós csokikrém? De nem az! Ez a legkönnyebb csokikrém, amit valaha fogyasztottam! Pudingos, krémes állagú, és pont csak annyira édes, amennyire mi magunk szeretnénk…

Az avokádós csokikrém elkészítése:

Az avokádót villával teljesen pépesre töröm. Ha érett az avokádó, ez nem okoz nehézséget, ha még nem teljesen az, akkor szükség lesz botmixerre vagy turmixgépre, de így több édesítőszer kell majd hozzá. Ha ez megvan, a többi hozzávalóval egy tálban botmixerrel krémesre dolgozom. Én nem szeretem, ha édes, de a barátaim szerint elfér benne még 40-60 g eritrit is, vagy kókuszcukor, esetleg xilit, Cukvia, méz, ki, mit használ. Pudingos állaga miatt sütemények töltelékeként isteni, de önmagában is fogyasztható, egzotikus ízvilágú krém.

Mennyiség: 2 személyre
  • 2 érett avokádó, mag nélkül kb. 250 g
  • 4 evőkanál (kb. 30 g) magas zsírtartalmú kakaópor
  • 20 g por eritrit (lehet több vagy más édesítőszer is, ízlés szerint)
  • fél narancs leve
  • 1 kupak (kb. 3 ml) narancs- vagy rumaroma
  • 2 dl Cocomas kókusztejszín

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: