Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

mandulas-lepeny-4-j-m-fb

5 perces olívás-sajtos lepény mandulából

Adag:
Elkészítési idő:

Olvastam egy nagyon ötletes szakácskönyvet, G. Szabó Klára: Gyakorlati tanácsok kezdő paleósoknak címmel, amiben van egy édes lepény recept a reggelik között. Innen jött az olívás-sajtos lepény ötlete.
Az eredeti recept alapján elég sokszor készítettem el ezt a lepényt, mert rengeteg változatban kipróbáltam már: banánnal, mazsolával, lekvárral… Nagyon finom és laktató, egyszerűen elkészíthető, és gyorsan kész van. Nagy segítség lehet azoknak, akik valami péksütire vágynak reggel.
Mivel én inkább a sós reggeliket szeretem, ezért elkészítettem a szakácskönyvben szereplő receptet olívás-sajtos ízben, és házi ajvárral tálaltam.

Az olívás-sajtos lepény elkészítése:

Egy minimum 20 cm átmérőjű palacsintasütőben vagy serpenyőben felforrósítom a kókuszzsírt. Közben összekeverem az összes többi hozzávalót, de a sajtból azért hagyok a tetejére is.
A natúr rizsprotein a fehérjetartalma miatt került bele, helyettesíthető mandulával, az eredeti receptben úgy van. Én vegetáriánus vagyok, ezért szeretek extra mennyiségű növényi fehérjéhez jutni már reggel. Jobban bírom így a terhelést, a tejem is több és valószínűleg táplálóbb is.

A masszát a forró olajba kanalazom, és közepes lángon mindkét felét aranybarnára sütöm, ami maximum 5 perc. Amikor már csak néhány másodperc van hátra, megszórom a maradék reszelt sajttal, és hagyom, hogy ráolvadjon.

Langyosan és hidegen is nagyon ízlett házi ajvárral. De ehettem volna majonézzel, avokádókrémmel, zakuszkával, pesztóval és salátával is. De az olívás-sajtos lepény szendvicsalapnak is kitűnő.

Mennyiség: 2 személyre
  • 3 ek. (60 g) őrölt mandula
  • 1 ek. (20 g) natúr rizsprotein (helyettesíthető)
  • 2 nagy tojás (2-szer 50 g)
  • 30 g reszelt keménysajt
  • 10 szem szeletelt, zöld olívabogyó
  • 1 tk. (2-3 g) himalaya só
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 ek. (40 g) finomított kókuszzsír
  • ajvár

Katalin Szennai
Szennai Katalin vagyok, termékfejlesztő. Végzettségemet tekintve drog-toxikológus technikus, a RealFood – Étkezz ésszel! eszmeiség megalkotója. Számos glutén- cukor- és tejmentes terméket gyártó és forgalmazó cégnél dolgoztam, mint gyártó, értékesítő vagy termékfejlesztő.Olvasd el bemutatkozásom!


Ha szeretnéd megosztani a véleményed, itt megteheted: