Étkezz Ésszel!

Étkezz Ésszel!
Készült: Kézzel & Szeretettel

Többszörösen telítetlen zsírsav. Azért omega9, mert a zsírsavláncban a 9. szénatomon helyezkedik el a kettős kötés. Minden zsír glicerinből és...

2015.05.24
|
0

Olyan fokozott reakciókészségű szerves molekulák vagy atomok, melyek reaktív külső elektronnal rendelkeznek, és agresszívan, gyorsan csatlakoznak bármely egészséges fehérje- vagy...

2015.05.24
|
0

Olyan élelmiszer-összetevők (keményítők), amikre az emésztőenzimek nem hatnak, így eljutnak a vastagbélig, és ott a megfelelő bélbaktériumok szaporodásának kedveznek, oly...

2015.05.24
|
0

Olyan élelmiszer-összetevők (keményítők), amikre az emésztőenzimek nem hatnak, így eljutnak a vastagbélig, és ott a megfelelő bélbaktériumok szaporodásának kedveznek, oly...

2015.05.24
|
0

Olyan vegyületcsoport, ami főleg a hüvelyesekben, a burgonyában és a gabonákban található. Habzó vegyületek, csökkentik a víz felületi feszültségét (felületaktív...

2015.05.24
|
0

Olyan vegyületcsoport, ami főleg hüvelyesekben és gabonákban található. Áztatással egy részük eltávolítható. Felfúvódást, fokozott bélgáz-termelődést okoznak, növelik a bélfal áteresztőképességét...

2015.05.24
|
0

Olyan vegyületcsoport, ami főleg gabonákban és magokban, a kakaóban, és a kávéban található. Fitinsav + valamilyen ásványi anyag. A fitinsav...

2015.05.24
|
0

Instabil (telítetlen) zsírsavak hőkezelésekor jön létre, a természetben nem található meg. Lerakódik az érfalakon és a szervezetünk nem tudja lebontani,...

2015.05.24
|
0

Egyszeresen telítetlen, esszenciális zsírsav. A szervezetünk nem állítja elő és nem tárolja, az egész szervezetünk működését átható hormonok keletkeznek belőle....

2015.05.24
|
0
1 2 3